Marketing hangvételű fordítás

Miért nem elég csupán jó angolosnak lenni a kreatív angol szövegíráshoz?
Akár egy KKV, akár egy startup CEO-ja vagy, ha egyszer arra adtad a fejed, hogy megcélzod a külföldi piacot, előbb-utóbb mindenképp szükséged lesz egy képzett angol szövegíróra és fordítóra! Hogy miért?
 

Az üzenet tartalmának célpiaci relevanciája


Nos, a kreatív tartalom nem csupán mechanikusan fordítható szavak gyűjteménye, hanem egy összetett narratíva, amelynek minden eleme - a szóhasználattól az árnyalatokig, a kultúrához kötődő utalásoktól az érzelmi ráhatásig - fontos szerepet játszik az üzenet közvetítésében. Egy anyanyelvi szintű angol copywriter ezen finomságok mélyebb megértésével és tökéletes átültetésével tudja megőrizni a tartalom eredeti hatékonyságát és relevanciáját, illetve tanácsot is ad, ha egy-egy magyar üzenet kulturidegennek hat a célzott közegben.
 

Kulturális kontextus


A nyelvi lokalizáció kritikus szerepet játszik az üzleti sikerben és a márkaépítésben, különösen a globális piacon. Ha egy magyar nyelvű kreatív tartalmat szeretnénk angolra fordítani, nem elegendő az alapvető nyelvi kompetencia; szükség van az anyanyelvi szintet megközelítő angol nyelvtudásra és a kulturális szenzitivitásra is. Egy tapasztalt, a nyelvben és a marketingben egyaránt jártas copywriter képes megérteni a nyelvi finomságokat, az irodalmi eszközöket, és a kulturális kontextust is, amelyek nélkül a tartalom veszíthet eredeti jelentéséből és hatékonyságából.
 

SEO szövegírás (copywriting)


Kulcsfontosságú a szakszavak és keresőoptimalizálást biztosító kulcsszavak (SEO) megfelelő használata is, hogy az angol tartalom is kereshető és elérhető legyen az interneten, valamint a célközönség számára releváns maradjon. Ehhez számos SEO-cikkre, blog bejegyzésre lesz szüksége, melyek mind egy-egy fontos kulcsszóra optimalizáltak.


Összességében egy anyanyelvi szintű angol copywriter segítségével nem csupán a nyelvi akadályokat lépjük át, hanem egy globálisan versenyképes, magas színvonalú tartalmat hozunk létre, amely hűen tükrözi az eredeti magyar kreatív anyagot.
Power Prose
Telefon: +36-20-528-9149
E-mail: adam.csorghe@powerprose.hu

Adatvédelmi Tájékoztató